Přidat vlastní recept
Křupavá granola s mlékem a pomerančem

Křupavá granola s mlékem a pomerančem

pečení / sladké
50 minut
Už vás nebaví všední snídaně a máte chuť na něco extra, čím začnete svůj den? Křupavá granola s mlékem a pomerančem je pro vás ta správná volba.

Ingredience

plnotučné mléko Tatra
250 govesných vloček
80 gdýňových semínek
80 gslunečnicových semínek
50 gchia semínek
1 a 1/2lžičky skořice
1/4lžičky soli
60 mljavorového sirupu
2 lžícemedu
2 lžíceolivového oleje
kůra a šťáva z malého pomeranče
60 ggoji na ozdobu
červený pomeranč na ozdobu

Videorecept

Postup

1.
V jedné míse smícháme ovesné vločky s dýňovými, slunečnicovými a chia samínky, přidáme kůru z pomeranče, skořici a sůl. Vše řádně promícháme.
2.
V druhé míse smícháme javorový sirup, pomerančovou šťávu, olivový olej a med. Opět řádně promícháme.
3.
Nyní smícháme suché suroviny s těmi mokrými, zapracujeme a rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
4.
Pečeme v troubě na 150 °C asi 35 minut. Po upečení rozlámeme na kousky, zalijeme mlékem a ozdobíme gojou a červeným pomerančem.
5.
Dobrou chuť! :-)
Dobrou chuť!

Komentáře


Naše webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.