Přidat vlastní recept
Bavorský ostružinový krém

Bavorský ostružinový krém

sladké / dezerty
20 minut
Inspirujte se receptem, který pro nás připravil šéfkuchař restaurace STEREO pan Lukáš Hnízdil.

Ingredience

6 ksplátků želatiny
100 mlTatra smetany 31 %
4 lžícecukr moučka
600 gostružin
domácí meruňkový kompot

Postup

1.
Ostružiny dáme do cedníku do mísy, posypeme moučkovým cukrem, trochu rozmačkáme a necháme okapat. Do šťávy z ostružin přidáme želatinu, zahřejeme a rozmícháme dohladka. Rozmačkané ostružiny rozmixujeme, smícháme se smetanou a šťávou s želatinou a rozlijeme do formiček vymazaných máslem. Necháme 4 hodiny vychladit v lednici.
2.
Na omáčku rozmixujeme meruňkový kompot do požadované konzistence.
Dobrou chuť!

Komentáře


Naše webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.