Přidat vlastní recept
Variace z kukuřičného kuřátka, bramborovo-špenátový fondant, nádivka z rozinek a mandlí

Variace z kukuřičného kuřátka, bramborovo-špenátový fondant, nádivka z rozinek a mandlí

teplá kuchyně
120 minut
Vyzkoušejte recept, který pro nás připravil šéfkuchař restaurace Sokolovna v Průhonicích pan Přemysl Douša.

Ingredience

500 guzených kuřecích stehen
400 gkukuřičné prsíčko
300 ganglické slaniny
200 mlTatra smetany
400 gbrambor
80 gšpenátu
80 mlzakysané smetany
4vejce
100 gTatra másla
50 mlTatra mléka
100 gveka
10 grozinek
10 gmandlí
80 gcibule
200 ghrášku
sůl, bílý pepř, muškátový květ, rozmarýn

Postup

1.
Váleček z uzených kuřecích stehýnek: nakrájíme si plátky anglické slaniny, které rozložíme na potravinovou fólii. Z kuřecích prsíček a smetany si vyrobíme jemnou dochucenou fáš, kterou potřeme slaninu. Kuřecí stehna vykostíme a poté poklademe na slaninu. Fáší znovu pomažeme vrchní část a můžeme zarolovat do válečku. Pořádně zabalíme do potravinové fólie. Válečky vložíme do vakuovacího sáčku, vyvakuujeme a dáme vařit do sous-vide na 64 °C cca 1 hodinu. Kuřecí prsíčko dáme do vakuovacího sáčku, přidáme bylinky a máslo a vložíme také do sous vide.
2.
Špenátovo-bramborový fondant: máslo umícháme se žloutky a solí. Do vzniklé směsi přidáme uvařené, oloupané a prolisované brambory a zamícháme. Zředíme zakysanou smetanou. Doplníme strouhankou a nakonec po částech zlehka vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků a nadrobno nakrájený špenát. Vymazanou a vysypanou pudinkovou formu dáme do pekáčku s vodou a vložíme do trouby na 170 stupňů 20-25 minut.
3.
Pyré z hrášku: na másle orestujeme cibulku, přidáme hrášek a zalijeme trochou vývaru. Krátce povaříme, dochutíme a poté rozmixujeme do hladkého pyré, které na závěr propasírujeme přes cedník.
4.
Veku nakrájíme na kostičky, přidáme máslo, mléko, namočené rozinky, mandle, plochou petržel. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vložíme do tvořítka a dáme péct do trouby na 180 stupňů 5 minut.
Dobrou chuť!

Komentáře


Naše webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.