Přidat vlastní recept
Mandlové parfait s višňovou omáčkou a čokoládovým suflé

Mandlové parfait s višňovou omáčkou a čokoládovým suflé

pečení / sladké / dezerty
20 minut
Tento recept pro nás připravil šéfkuchař pražské restaurace STEREO pan Lukáš Hnízdil.

Ingredience

5žloutků
60 gcelých mandlí
3 lžícemandlového likéru
100 gcukru
300 mlTatra smetana 31 %

Postup

1.
Mandle zrychla orestujeme na pánvi a nahrubo nasekáme. Ve vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem. Stáhneme z ohně a přidáme mandle a mandlový likér. Na závěr směs smícháme s našlehanou smetanou, nalijeme do servírovací misky a necháme 2 hodiny ztuhnout v mrazáku. Podáváme s višňovou omáčkou a čokoládovým suflé.
Dobrou chuť!

Komentáře


Naše webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.