Přidat vlastní recept
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

pečení / sladké / dezerty
70 minut
Přidejte ke svému cukroví ještě jeden druh. Po ořechových rohlíčcích z limitované edice Salko vlašský ořech se jenom zapráší :-) Doba přípravy zahrnuje i čas pro pečení a přípravu krému. Z níže uvedených ingrediencí uděláte zhruba dva plechy rohlíčků.

Ingredience

2vejce
210 gmletých vlašských ořechů
210 gmoučkového cukru
2 lžícehladké mouky
2vejce
100 gSalko vlašský ořech
160 gmáslo
hořká a bílá čokoláda

Postup

1.
V misce smícháme 2 vejce, ořechy, moučkový cukr a hladkou mouku a touto hotovou směsí naplníme cukrářský sáček (případně obyčejný sáček s menší dírkou na konci) a na plech tvarujeme rohlíčky.
2.
Plech s vytvarovanými rohlíčky dáme péct zvolna asi na 150 °C na 12 minut a poté necháme vychladnout.
3.
Zatímco nám bude těsto chladnout připravíme krém.
4.
KRÉM: Ve vodní lázni metličkou šleháme 2 vejce a Salko vlašský ořech do ztuhnutí (POZOR - nesmí se vařit, jinak se vajíčka srazí).
5.
Po vychladnutí zašleháme do vaječné směsi změklé máslo a krémem naplníme cukrářský sáček a dáme vše na 10 minut vychladit do lednice.
6.
Po vychladnutí krém naneseme na rohlíčky a dáme na další 2 hodiny chladit.
7.
Jako poslední si rozpustíme horkou a zvlášť bílou čokoládu a rohlíčky jimi ozdobíme.
Ořechové rohlíčky - 8. krok
8.
Dobrou chuť!

Komentáře


Naše webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.