Přidat vlastní recept
Koláčky s rakytníkem

Koláčky s rakytníkem

pečení / sladké / dezerty
60 minut
Lucie Švorcová
Linecké koláčky s ovocnou náplní cca 15ks o průměru 12,5 cm

Ingredience

500 ghladké mouky
150 gcukru
1vejce
250 gtuku
1vanilkový cukr
6 gprášku do pečiva
2jablka
1hrnek rakytníku
2 lžičkycukru
1vanilkový puding
4 dclvody
kardamom, badyán
150 gčokolády (alespoň 50%)
30 gmásla
1/2Pikaa

Postup

1.
Smícáme mouku, cukr, vejce, tuk, vanilkový cukr a prášek do pečiva ve vláčné těsto.
2.
Těsto vyválíme na 3-4 mm silný plát. Z něho vykrojíme kruh cca o 1 cm větší než formy. Těsto vtlačíme do nepřilnavých forem (nebo vymazaných) a dno propícháme vidličkou.
3.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°Cs ventilátorem nebo 180°C bez ventilátoru cca 15 minut. Poté necháme vychladnout.
4.
Zatím co se koláčky pečou, tak si vykrájíme a oloupeme jablka.
5.
Jablka nakrájíme na malé kousky a dáme vařit společně se 3dcl vody a 2 lžičkami cukru (dle chuti) a trochou kardamomu a kouskem badyánu. Vaříme dokud se jablka nerozvaří. Rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
6.
Odšťavníme rakytník a vlijeme do rozmixovaných jablek.
7.
Do ovocné směsi vlijeme puding rozmýchaný v 1 dcl vody a minutu povaříme.
8.
Směs rovnoměrně rozdělíme na koláčky a uhladíme povrch a necháme vychladnout.
9.
Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a máslo. Pak vmícháme Pikao a dobře promícháme. Hotovou polevu nalijeme na koláčky a dozdobíme rakytníkem.
10.
Až poleva vychladne, můžeme servírovat.
Dobrou chuť!

Komentáře


Naše webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.