Přidat vlastní recept
Větrníky

Větrníky

sladké / dezerty
60 minut
Dana Vávrová
Zákusek z odpalovaného těsta s karamelovým krémem a šlehačkou.

Ingredience

250 mlvoda
90 grostlinný tuk
140 ghrubá mouka a špetka soli
4vejce
650 mlmléko
1karamelové salko
2karamelové pudinky
200 gmásla
2šlehačky a 2 ztužovače

Postup

1.
Připravíme odpalované těsto. Vodu a tuk přivést k varu, přisypat mouku, sůl a za stálého míchání krátce povařit. Nechat téměř vychladnout. Pak postupně zašlehat vejce. Cukrářským sáčkem utvořit na plech vyložený pečícím papírem větrníky. Upéct v předehřáté troubě při 180-200stupních cca 20-25minut. Neotvírat troubu!!! Upečené větrníky nechat trochu vychladnout, rozkrojit a plnit krémem a šlehačkou.
2.
Salko smícháme s 400 ml mléka, zahřejeme, přidáme karamelové pudinky rozmíchané ve zbytku mléka, uvaříme hustý pudink. Vychladlý pudink zašleháme do dobře rozmíchaného másla(máslo i pudink by měly mít podobnou teplotu, aby se krém nesrazil). Nakonec lehce vmícháme 2/3 ušlehané šlehačkové hmoty. Krém nastříkáme na spodní poloviny větrníků, navrch přidáme kopeček šlehačky a přiklopíme vrchní části. Hotové větrníky pocukrujeme nebo pokapeme polevou(karamelovou, čokoládovou, rumovou,.....)
Dobrou chuť!

Komentáře


Naše webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.