Přidat vlastní recept
Kinder dort

Kinder dort

pečení / sladké / dezerty
90 minut
Adéla Šalamounová
Vynikající Kinder dort,který vykouzlí úsměv na tváři každému milovníkovi čokolády.

Ingredience

220gkvalitní čokolády
500gmásla
250gcukru
9vajec
220ghladké mouky
1 lžičkakypřícího prášku
1 plechovkaSalka
200gsmetana ke šlehání
200gčokolády na polevu
Kinder čokoládky na ozdobu

Postup

1.
KORPUS: Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků si vyšleháme sníh. Změklé máslo (220g) si vyšleháme spolu s cukrem do pěny, a postupně budeme přidávat žloutky. Po chvíli šlehání nám vznikne hutný žloutkový krém. Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládu a rozehřátou ji vmícháme do žloutkového krému. Dále do žloutkového krému přisypeme mouku s kypřícím práškem. Nakonec do čokoládového základu jemně vmícháme sníh z bílků.
2.
Těsto nalejeme do vymazané formy o průměru 25cm. Pečeme při 175° zhruba 45 minut. Po upečení korpus překlopíme dnem vzhůru,aby nahoře nebyla vyboulená plocha a necháme vychladnout.
3.
KRÉM: 280g másla si vyšleháme do bílé pěny a postupně přiléváme salko (množství i zvolená příchuť záleží na vás a vaší chuti). Vyšlehaný krém dáme vychladit.
4.
Upečený vychladlý korpus rozřežeme na námi zvolený počet plátů,naplníme Salko krémem a opět dáme vychladit. Mezitím si připravíme polevu.
5.
POLEVA: Do misky si na malé kousky nalámeme čokoládu a v hrnci si ohřejeme smetanu ke šlehání. Jakmile se začnou na smetaně dělat bublinky,z plotny se stáhne a nalije se na čokoládu. Chvíli se nechá stát a pak se míchá tak dlouho dokud čokoláda není rozpuštěná a není z ní hladká hmota. Až bude mít požadovanou konsistenci,nalijeme ji na dort.
Kinder dort - 6. krok
6.
Na ještě neztuhlou čokoládu si dle fantazie naskládáme kinder čokoládky a máme hotovo! :)
Dobrou chuť!

Komentáře


Naše webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.