Přidat vlastní recept
Medovník

Medovník

pečení
90 minut
Simona Novotná
Výborný dezert ke kávě, lahodná chuť. Olizovat se budete až za ušima.

Ingredience

50gHery
150gCukru krystal
3 lžíceMedu
5 lžicMléka
1 lžíceJedle sody
1Vejce
450 gHladké mouky
1 plechovkaSalko
250 gMásla
400 gZakysané smetany
2 lžíceCukru moučka

Postup

1.
Do hrnce dáme rozpuštěnou Heru, cukr krystal, med, mléko, vejce a sodu a začneme zahřívat. Hodně od spodu mícháme, rádo se to připravuje. Zahříváme, až než hmota změní barvu na světle karamelovou. Necháme zchladnout a vmícháme hladkou moukou. Vypracujeme těsto které necháme aspoň 30 minut odležet.
2.
Těsto si rozdělíme na 5 stejných dílů a postupně vyválíme 5 platů na pečící papír na velikost velkého talíře. Pečeme v troubě na 180° cca 5 minut, jak komu peče trouba, barva musí být medová. Je to rychlovka, hodně se musí hlídat. Po vytažení každého platů z trouby vykrojíme kolo podle talíře. Zbytečky nevyhazujeme, rozdrtíme a budou potřeba drobečky na posypání.
3.
Platy promazáváme dvěma druhy krémů. I. Máslo, Salko (smícháme dohromady) musí mít stejnou pokojovou teplotu. II. Zakysaná smetana, cukr moučka. Na každý plát z horní strany namažeme krém z másla a Salka a na spodní díl platů mažeme krém ze zakysané smetany a cukru. Na horní část medovník a na boční strany mažeme krém z másla a Salka. Na závěr posypeme celý medovník drobečky že zbytků platů.
4.
A máme hotovo. Nejlepší je nechat uležet přes noc. Přeji dobrou chuť ☺
Dobrou chuť!

Komentáře


Naše webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.