Přidat vlastní recept
Medovník

Medovník

pečení / sladké / dezerty
180 minut
Sladká tečka ke kávě? Medovník je ta správná volba.

Ingredience

150 gHera
1 hrnekcukr krystal
3 lžícemed
2celá vejce
1 lžičkajedlá soda
2 a 1/2 hrnkuhladká mouka
400 mlpolotučné mléko Tatra
1pudinkový prášek (karamelový)
250 gTatra máslo 82 %
397 gSalko karamel
rum
vlašské ořechy

Videorecept

Postup

1.
TĚSTO: Ve vodní lázni si rozpustíme Heru.
2.
Přisypeme krystalový cukr a pečlivě promícháme.
3.
Přidáme med, pečlivě promícháme.
4.
Zašleháme vejce.
5.
Do hotové směsi přidáme mouku a jedlou sodu a opět pečlivě zamícháme.
6.
Mělo by nám vzniknout lepkavé těsto, které dáme na vál posypaný dostatečným množstvím mouky a vyválíme. Na 20 minut dáme hotové těsto do lednice.
7.
KRÉM: Do hrnce nalijeme mléko.
8.
Do mléka nasypeme karamelový pudink a uvaříme do hustého pudinku.
9.
Sundáme z plotny, přikryjeme potravinářskou folií a necháme úplně vychladnout.
10.
Mezitím vezmeme změklé máslo a Salko karamel a vyšleháme dohromady do hladka.
11.
Do vychladlého pudinku zašleháme směs z másla a karamelového Salka, čímž vznikne hladký krém.
12.
FINÁLE: Po vychladnutí vezmeme těsto a vyválíme ho na pečícím papíru.
13.
Z vyváleného těsta vykrájíme 5 stejně velkých kulatých placek a ty pečeme v troubě při 175 °C.
14.
Každou placku potřeme rumem a hotovým krémem a jednotlivé placky klademe na sebe.
15.
Celý dort poté potřeme krémem (i po stranách) a obsypeme ho mletými vlašskými ořechy. Vrch ozdobíme vlašskými ořechy a karamelovým Salkem.
16.
Takto hotový dort necháme 1 den uležet v chladu.
Dobrou chuť!

Komentáře


Naše webové stránky používají k poskytování služeb soubory cookie. Používáním souhlasíte s použitím souborů cookie.